ninalagar.blogg.se

Dags för vinprovning!

Publicerad 2015-01-31 17:41:55 i Allmänt,

Ikväll är det dags för vinprovning igen!
 
Som jag beskrev i ett av de första inläggen är vi med i två vinklubbar, en med fyra deltagare och en med sex. När vi startade den senare skulle vi ha ett namn på den och efter flera omröstningsomgångar blev det rätt mesiga Boquet. Det namnet blev aldrig någon hit och det bytte sig självt på något sätt till Le Corque som vi faktiskt använder. Vinklubben består av tre par och med provning ungefär varannan månad.
 
Ikväll är det lite extra kul för mig för jag ska nämligen få mitt pris! Vi har nämligen en tävling inbakad i vinprovandet och det är min första vinst så jag är oerhört stolt! Så här går tävlingen till:
 
Det är de som man är hos som har köpt vinerna. Alla vinerna är inlindade i folie och är numrerade 1, 2, 3 och 4. Vid upphällningen är det någon av gästerna som häller upp i glasen. Exempelvis har den personen hällt upp vin nr 2 i glas nr 1, vin nr 3 i glas nr 2, vin nr 4 i glas nr 3 och vin nr 1 i glas nr 4. Vederbörande noterar i vilken ordning man hällt upp.
 
Sedan är det dags för deltagarna att prova och skriva ner sina observationer i sina respektive protokoll.
 
Därefter är det dags för omgång nr två. Deltagarna får lämna rummet och en annan person än den första häller upp i en egen ordning och noterar detta. Sedan är det dags att prova igen och hitta vinerna! Det kan väl inte vara så svårt kanske ni tycker men det kan vara lite knixigt ibland! Vinerna lever och ändrar sig, ljuset faller lite annorlunda osv. Och sedan gäller det att fylla i rätt, nämligen vart det i protokollet beskrivna vinet nu har hamnat. Som mest kan man alltså ha fyra rätt. Den poängen bär man med sig till nästa provning och så kör vi till 20 poäng. Och tänk, det var jag som nådde 20 poäng nu senast! Vinsten är vin för 500 kr, ska bli väldigt kul att se vad man har valt!
 
Inför kvällens provning är vi ganska oförberedda. Temat är Zinfandel så det lär bli amerikanskt och italienskt. Kul!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela