ninalagar.blogg.se

Hemgjort smör!

Publicerad 2015-01-14 20:47:45 i Allmänt,

Vi handlar nästan aldrig Becel, Bregott, Lätt&Lagom och allt vad de heter, produkterna som man brer på smörgåsar. Däremot handlar vi rätt mycket smör och olja! Anledningen är att jag sedan 1993 blandar eget smör! Det hela började med en artikel i Land om hur mycket nyttigare det var med smör som man blandar själv kontra det man köper färdigt och bredbart. Kan detta ha varit under plastkuledebatten? Hur som helst tyckte jag att var trevligt och trivsamt och det har bara rullat på sedan dess. Med tiden köpte jag fina smörbyttor med lock i porslin och har man en gång börjat sätta fram en sådan bytta på bordet vill man inte ta fram en vanlig simpel Bregottpaket... Bregott är för övrigt det som smöret påminner mest om. Bra att bre på smörgåsen, perfekt att steka i, fint att göra pajdeg på... gör det du också!
 
Det här behöver du:
 
500 gram rumsvarmt normalsaltat smör
4,5 dl rapsolja
1 dl vatten
1 tsk salt
 
Blanda allt i en matberedare tills det blivit slätt. Smaka av, tillsätt eventuellt mer salt. Häll upp i burkar som smöret ska förvaras i och serveras ur. Sätt in i kylen. Färdigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-01-18 10:30:54

Ser gott ut och enkelt!

Svar: Det är det också! Jag lovar att du inte blir besviken! Om man inte har en porslinsburk går det förstås bra med en vanlig plastburk med lock.
ninalagar.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela