ninalagar.blogg.se

Matlagning i januari - re-cykling av mat del 3: Kardemummamaränger

Publicerad 2015-01-06 21:30:02 i Allmänt,

Efter jul hade vi en massa äggvitor över. Jag bestämde mig för att förvandla dem till maränger med kardemummasmak. Kanske inte helt i linje med eventuella ambitioner att gå ner i vikt, äta mindre socker etc.men så gott! Härligt krispiga på utsidan, underbart sega på insidan - och så denna fantastiska smak av kardemumma!Om man inte vill äta dem själv är de perfekta att ha som gå bort-present om man lägger dem i en fin foliepåse med fint band om. Som ett tips kan jag tipsa om Lager Haus som har ett bra urval av foliepåsar, presentsmöre och etiketter. Det blir så fint!
 
Detta behöver du:
 
Äggvitor ca 7 st
4 dl socker
malen kardemumma
 
Vispa äggvitorna till skum, häll i sockret och vispa i vattenbad tills sockret smält. Ta upp bunken från vattenbadet, tillsätt kardemumma efter smak  och vispa några minuter tills blandningen är riktigt styv. Häll upp blandningen i en spritspåse (jag föredrar engångs för det är kladdigt) och spritsa stora fina maränger (diameter 7-8 cm) på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda i ca 45 minuter på 100 grader. Marängerna ska få lite färg. Känn efter att de är krispiga på ytan, kör annars lite till. Stäng av ugnsvärmen och sätt in t ex en träslev mellan luckan och spisen och låt marängerna stå kvar i ugnen över natten.
 
 

Mer tips kommer imorgon.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela