ninalagar.blogg.se

Vinpratarna

Publicerad 2015-01-11 20:29:56 i Allmänt,

Jag tycker att det är trevligt och intressant att lyssna på olika poddar. Jag cyklar ju oftast till jobbet och då är det kul att ha ett alternativ till radio eller musik att lyssna på under tiden. Jag lyssnar på några olika podcasts
som är nedladdade från Sveriges Radio, nämligen radioprogrammen Stil, Spanarna och Sommar. Men på senare tid har en helt annan podd smugit sig in och faktiskt delvis konkurrerat ut de andra, den renodlade podden Vinpratarna. Man laddar ned den via t ex Itunes. I och med att jag var så van vid att det jag lyssnade på var sänt i radion kändes det till en början lite konstigt att lyssna på ett program där två personer faktiskt sitter och provar viner, ibland riktigt uppsluppet!. Men det kom jag snart över för det är en jättetrevlig programserie!
 
Personerna som har programmet är journalisten och vinskribenten Andreas Grube och vinskribenten,  sommelieren och nordiska mästaren i Sommellerie, Béatrice Becher. Båda är väldigt duktiga men det är förbluffande unga Beatrice som är den verkliga experten! Man får med sig en massa intressanta vinrelaterade nyheter och fakta, svar på lyssnarfrågor samt naturligtvis en massa vintips! Som lyssnare får man inte bara tips om vin utan även vilken sorts mat just detta vin passar till och varför det gör det. Mycket användbart med andra ord.
 
Första programmet sändes 2 oktober 2013 och hittills har det blivit 28 vanliga program. som är lite olika långa, 30-50 minuter ungefär. Dessutom hade de under december 2014 en adventskalender med 24 korta program som var ungefär fem minuter långa och där vart och ett av programmen innehöll ett tips om ett speciellt vin. Ojoj vad inspirerad man blir! Vi har uppgraderat oss rejält senaste månaderna vad gäller viner, kunskap och glas!
 
För mig som ibland har superminne men ofta har teflonminne när det gäller viner är Systembolagets app perfekt att använda samtidigt som man lyssnar på Vinpratarna. I stort sett alla viner som provas i programmen finns på Systembolaget även om många av de provade vinerna finns i BS, som de uttrycker det, beställningssortimentet. Men är man bara intresserad är det ju inga problem att beställa via BS, en vecka ungefär och sedan har man sitt vin. I den nämnda appen kan man söka upp vinet och lägga det i en inköpslista och då minns man förhoppningsvis vilket program det provades och kan gå tillbaka och lyssna igen om man vill. I programmen ges dessutom även tips på olika appar som man kan ladda ner för att hålla ordning på sina viner men jag har varit lite lat så det har inte blivit av. Men säger Vinpratarna att det är bra så är det säkert så!
 
Ett extra stort plus med Vinpratarna är att det inte ger sig ut för att vara objektivt utan bara förmedla personernas personliga åsikter om vin! Trevligt och uppfriskande inställning, tycker. jag. Dessutom råder en genuint god stämning i programmen. Så nu är det bara att gå in och ladda ner! Det finns många olika teman att ge sig på.
 
Kära läsare, kom ihåg att livet är alldeles för kort för att slösa bort på dåliga viner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela